OP DEZE PAGINA VIND JE VERSCHILLENDE RESOURCES OVER IMPACT MAKEN & ‘METEN’

Het is een pagina die regelmatig aangevuld wordt.

Heb je vragen of wil je samen ermee aan de slag? Mail me of vul het contactformulier onderaan de pagina in!

 

Impact Accounting Online is een simpele online tool die je helpt je impact zichtbaar te maken, in kaart te brengen en/of te meten. De tool is ontwikkeld met behulp van een subsidie van het Stimuleringsfonds voor de creatieve industrie.

De tool (maatwerk) is inzetbaar voor alle projecten en organisaties die op een eenvoudige en flexibele manier hun impact in kaart willen brengen. Er kunnen cijfermatige gegevens in, maar ook verhalen en beeldmateriaal.  Zie ook de DEMO-PAGINA van de tool.

Let op: ervaring heeft geleerd dat er een flink proces vooraf gaat aan het daadwerkelijk kunnen invoeren en gebruiken van gegevens in een impact-meet tool!

Het impact pad is een open source handleiding over impact meten gemaakt door Avance Impact, het Impact Center van de Erasmus Universiteit en Social Enterprise NL in opdracht van verschillende ministeries.

Hierin vind je naast theorie, praktische handreikingen en vooral veel mooie uitgewerkte voorbeelden van projecten mbt Arbeidsparticipatie, Sustainable Value Chains en Circulaire Economie.

Een fijne handleiding om mee te werken, en als je er alleen niet uit komt: je weet me te vinden 🙂

Dit canvas wordt met het impactkompas gebruikt bij lezingen, workshops, trajecten etc. Om de essentie van je hele project in één oogopslag te zien en/of een verdiepingsslag te maken.

Dit canvas staat hier, zodat klanten en deelnemers gemakkelijk zelf nieuwe exemplaren kunnen uitprinten. En omdat het een beeld geeft van hoe ik werk. Het is bedoeld om (in ieder geval de eerste keer) met toelichting gebruikt te worden.

Nieuwsgierig geworden en/of zin gekregen om met impact aan de slag te gaan? Neem contact met me op!

 

De impactkaarten zijn ontwikkeld omdat impact in kaart brengen geen lineair proces is en om op een lichte en flexibele manier met teams en organisaties met hun impact aan de slag te gaan.

Ze zijn gebaseerd op het impactkompas en worden ook bij de impact dialoog gebruikt. Voor klanten met wie ik een traject doe en/of een workshop van mij hebben gevolgd zijn ze een handige leidraad.

Meer weten of de impactkaarten eens in actie zien? mail me via: post [@] annetstruik.nl

Als je (alvast) met je theory of change aan de slag wilt is deze publicatie van Hivos een hele mooie. Met verschillende invalshoeken, werkvormen, etc.

Hivos is sinds 2007 met het fenomeen Theory of change (in de praktijk) aan de slag. Dit is hun missie: “Hivos aims for structural, systemic change that enables all citizens – both women and men – to participate actively and equally in the decision-making processes that determine their lives, their society and their future.”

In dit artikel in P plus vind je de essentie van het impact pad (zie hierboven) uitgelegd in 3 pagina’s. Geschreven door Karen Maas van Impact Centre Europe (onderdeel van Erasmus Universiteit Rotterdam).

 

Deze (uitgebreide!) publicatie heeft drie delen: voorbereiden, meten en verantwoorden. Het hele traject komt aan de orde. Wat ik mooi vind in deze publicatie is de uitgebreide aandacht voor het traject voordat je gaat meten. Er worden ook een aantal meetinstrumenten concreet besproken met voor- en nadelen.

Het CBF richt zich met name op het toezicht op verantwoorde fondsenwerving en verantwoorde besteding, dus dat is het perspectief van waaruit deze publicatie is geschreven.

Deze publicaties hebben als doel: “empowering young social entrepreneurs and equipping them with the tools to manage and maximise the positive social impact they create”.

Heldere, praktisch bruikbare publicaties met concrete tips en voorbeelden. Down to earth, geen overbodig jargon. De basis is een framework van 10 impact vragen en hoe deze terugkomen in de verschillende fases. Fijn vormgegeven met heldere visuals en overzichtjes.

KAN IK JE ERGENS BIJ HELPEN? WENSEN, VRAGEN, TIPS? LET ME KNOW!

8 + 8 =